maanantai 22. maaliskuuta 2010




Lähtökuopat häämöttää,

Kaikki se mihin tuo kuuluisa viime tippa venyi on nyt tehty. Aamulla ehtii vielä siivota vessan ja rasvata vaelluskengät. Kinttuja on kastettu ja vatsaa ravittu mukavilla murkinoilla hyvässä seurassa niin voi rauhallisin mielin lähteä tepastelemaan.

Rinkkaa on pakattu, tuunattu ja fiilattu niin että kaikki ylimääräinen on karsittu. Sen verran on vielä vilpoista Pyreneillä, että aivan kaikkea ei ole kuitenkaan voitu niistää - muuten jäätyy sellut ja sorkat. Vaeltaville kamuille ei liene ihmetyksen aihe mistä painoa raavitaan pois omien läskien lisäksi, mutta kiinnostuneille mainittakoon muutama olennainen yksityiskohta. Kolmet alushousut per naama lähtee mukaan, harjan sijasta kärvistellään kammalla ja kuteet pestään samalla saippualla kuin oma nahka. Yksi kamera ja yksi kännykkä on kannossa yhteensä.

Mikäli mitään mutkia ei tule matkaan on alkupätkän etappina loikata maanantaina (Tänään, kääk kello on paljon ;) lennolla Pariisiin. Yöpyä siellä ja jatkaa tiistaina pikajunalla Bayonneen. Sieltä paikallisjunalla illaksi Jean Pied Du Portin -kylään. Siellä kirjaudumme ensimmäisen kerran vaeltajille tarkoitettuun majaan, elämme toivossa että pääsisimme patjalle nukkumaan ja keskiviikkona ennen kukonkiekaisua olisi aikomuksemme kääntää patiinit kohti Pyreneitä.